Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundborns GoIF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Amsbergs SK 20 14 2 4 44
2 Swesom FC A 20 13 4 3 43
3 Nyhammars IF A 20 11 5 4 38
4 Sundborns GoIF A 20 10 4 6 34
5 IF Vikapojkarna 20 10 3 7 33
6 Östansbo IS A 20 11 0 9 33
7 IFK Mora FK U 20 9 1 10 28
8 Skogsbo/Avesta IF A 20 8 2 10 26
9 M.I.L 20 5 4 11 19
10 IF Tunabro U 20 5 3 12 18
11 ??stansbo IS A 0 0 0 0 0
12 Forssa BK U 20 0 0 20 0

Match

Sundborns GoIF A

2 - 7
Sundens IP
31 augusti 2019
15:00

Nyhammars IF A

Referat

Referat: Sundborns GoIF A - Nyhammars IF A

Det vankades 6-poängsmatch på Sundens IP på lördagseftermiddagen när serieledande Nyhammars IF gästade byn. Inför matchen låg Nyhammar 4 poäng före SGoIF, dock med 1 match mer spelad.

Nyhammar inledde matchen klart piggast och dominerade både bollinnehav målchanser. Till skillnad från vårsäsongens möten lagen emellan fanns Nyhammar-veteranen Magnus Andersson på planen med sin erkänt fina högerfot, något som skulle ha en stor inverkan på matchen. Efter dryga kvarten är det just Andersson som slår en boll från mittplanen ner mot SGoIF:s backlinje som tvingas falla lågt och samtdigt försöka rensa, men inte bättre än att andrabollen nickas rakt fram i banan där en Nyhammar-spelare helt ostört, ca 3-4 meter utanför straffområdet, får pegga upp därefter placera in bollen i målvakten Nicklas Erikssons högra hörn. Klassmål, men slarvigt av SGoIF att både bjuda på läget samt att inte komma upp i press på målskytten.

Nyhammar fortsätter att äga matchen även efter målet och målchanserna kommer på varandra, men Eriksson fredar målet och får göra några svettiga räddningar. I mitten av halvleken kommer dock 0-2-målet, vilket sker efter en tilltrasslad situation på en hörna (som slogs av Andersson). Och kort därpå får Nyhammar chansen att nästintill punktera matchen när de tilldöms en straffspark. Eriksson håller dock SGoIF kvar i matchen när han slänger sig ner till sitt höger och enhandsräddar Anderssons straff. Hemmalaget fylls därefter av energi och börjar sakteliga äta sig in i matchen. I samma veva flyttas forwarden Filip Laudon ner på det centrala mittfältet och blir en viktigt nyckel till att SGoIF nu börjar få tag i spelet. I 38:e minuten nås hemmalagets högerytter Mustafa Alibakhshi av en central framspelning från forwarden Marcus Damberg där målvakten kliver ut mot straffområdslinjen i tron om att "Musse" ska gå på direktavslut, men lugnt och behärskat tar Musse med sig bollen till sitt höger för att sedan rulla in den i öppet mål. SGoIF är igång och matchen känns helt oäven. Men istället för att ta med sig optmistiska 1-2 in i pausen tilldelas Nyhammar bara 5 minuter senare en frispark 2-3 meter utanför SGoIF:s straffområde. Anderssons högerfot gör skäl för sitt rykte när han smeker in bollen i Erikssons högra kryss. 1-3 - psykologiskt tungt mål att släppa in.

Det är ändå positiva tongångar hos SGoIF i pausen och det är ett mer bestämt hemmalag som kliver ut på Sunden efter paus. Jacob Dahl, som dras med en stukad fot, kliver in på vänsterkanten och hotar Nyhammars försvar omgående. I 51:a minuten når ett inspel från Dahl fram till forwarden Christoffer Sörensen som kommer farandes på bortre ytan och stöter in 2-3. Nu börjar SGoIF komma in i matchen på allvar och är det bättre laget. Bara några minuter efter 2-3-reduceringen spelar Laudon fram Damberg som avslutar från höger i straffområdet, men tyvärr mitt på målvakten som släpper en kort retur, men hinner plocka upp den alldeles framför en framstörtande Christoffer Sörensens fötter. 3-3-målet hänger i luften medan Nyhammar har tappat sitt tidigare så fina spel och upplevs vara ur balans. Dock skapar Nyhammar en del farligheter, men det är främst via Anderssons högerfot på fasta situtioner, vilket känns farligt varje gång. Men spelet i sig har SGoIF tagit över, men då står en enskild Nyhammar-spelare för en klassaktion. En boll lyfts mot SGoIF:s backlinje och rensas tyvärr inte bättre än att den hamnar mitt i gapet där denne bortaspelare från 25 meter drar på ett direktskott som borrar sig stenhårt upp i Erikssons högra kryss. Klassmål och fullkomligt otagbart - och ånyo en tung psykologisk smäll för SGoIF. 62 minuter spelade.

Hemmalaget fortsätter dock att trumma på men har svårt att komma till några riktigt bra chanser i vad som nu är en spelmässigt jämn match. Det spelades fin fotboll men lagens respektive defensiv står pall. Men när utdelningen inte kommer och klockan tickar på faller hemmalaget som ett korthus. Försvaret bjuder mer eller mindre på 3 mål där 2-5-målet i 83:e minuten blir spiken i kistan och tar udden av SGoIF:s initiativ. Därefter sker en frilägesutvisning på Jonathan Sörensen i 85:e minuten med tilldömd straff. 2-6. Blödningen slutar inte där, utan Nyhammar får retligt enkelt göra 2-7 med en man mer mot ett försvar som mentalt upplevs ha kastat in handduken.

En tung förlust i toppstriden och det ska nu mycket till för att SGoIF ska nypa en topp 2-placering tillika avancemangsplats. 2-7 är klart i överkant sett till matchbilden, men det går inte att säga annat än att segern var rättvis. SGoIF gör en svag start och en mycket svag avslutning men står däremellan - i totalt sett ca 60 minuter - för ett väldigt bra spel. Men det hjälper föga - speciellt mot så här pass bra lag - när fotboll spelas i 90 minuter. Men det faktum att laget spelar väldigt bra under stora delar av matchen ses som ett klart framsteg jämfört med spelet i de senaste matcherna och självklart är det viktigt att ta med sig det in i fortsättningen.

När ett lag har en motig period är det även mycket som upplevs gå emot laget. Både sett till vilka tillfällen i matchen som Nyhammar gör 1-3 och 2-4 samt hur målen sker - drömmål - känns typiskt när laget krigar på för att komma på banan igen (för att inte nämna klassen i Nyhammars första mål i matchen). Otur är kanske inte rätt ordval, men minst sagt taskig tajming. Det är sällan SGoIF släpper in sådana mål och helt plötsligt sitter 3 st i samma match, vilket inte hör till den högre sannolikheten.

Men det är bara att kriga på och ta en match i taget och kanske kanske hålla fast vid det där lilla halmstrået som faktiskt finns kvar, men då krävs det seger borta mot IFK Mora FK U kommande söndag.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mustafa Alibakhshi 1 1 0 0 0 1
Jacob Dahl 1 0 1 0 0 1
Marcus Damberg 1 0 1 0 0 1
Alexander Östmark 1 0 0 0 0 0
August Enarsson Bernard 1 0 0 0 0 0
August Strömer 1 0 0 0 0 0
Daniel Westling 1 0 0 0 0 0
Filip Laudon 1 0 0 0 0 0
Johan Strömer 1 0 0 0 0 0
Jonathan Sörensen 1 0 0 0 1 0
Per Nerhagen 1 0 0 0 0 0
Petrus Granar 1 0 0 0 0 0
Pontus Hagbohm 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nicklas Eriksson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tor 23 maj 2019, 19:00 Nyhammars IF A - Sundborns GoIF A 3 - 3